kennisbank de politie keuring
Home » Wat is de ‘logische-verstopte-regel’?

Wat is de ‘logische-verstopte-regel’?

De ‘logische-verstopte-regel’ wordt gebruikt om de cijferpatronen op te lossen tijdens de cognitieve capaciteitentest. Eigenlijk is de ‘logische-verstopte-regel’ een soort formule om tot de oplossing te komen. Wanneer je deze regel hebt gevonden, ben je dus in staat het antwoord te berekenen en het vraagstuk op te lossen.

In het voorbeeld hieronder is dus de logische verstopte regel: +2. Het antwoord is dus 7.

logische verstopte regel

Deze logische regel kun je vaak gemakkelijk vinden door het te visualiseren: dus het op papier te zetten. Tijdens de capaciteitentest krijg je namelijk gewoon een kladblaadje. Doe hier je voordeel mee. Op deze manier kun je ook met je visuele vermogen de cijferreeks sneller oplossen.

Soms kan het ook zijn dat deze logische-verstopte-regel bestaat uit 2 verschillende regels. Bijvoorbeeld vermenigvuldigen met 2, en vervolgens +3. We spreken dan over een wisselend verband. Er zijn dan meerdere regels in een die je moet ontdekken.

Meer over de cijferpatronen tijdens de capaciteitentest lezen?

Geschreven door
Ronny Rockx
Laat een reactie achter!

Ronny Rockx

Ronny werkt in het dagelijks leven als mentalcoach en gezondheidscoach voor verschillende doelgroepen.

In het verleden heeft hij de Koninklijke Militaire School (KMS) gevolgd, waar hij succesvol is opgeleid tot instructeur. Hij heeft daar de certificaten groepsinstructeur en zware militaire lichamelijke vaardigheden behaald.

Ronny is de eigenaar van het Politie Keuring Methode en heeft hiermee al meer dan +5000 sollicitanten geholpen.

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Disclaimer

Deze website is een particulier initiatief en heeft geen enkele relatie met de Nederlandse Politie, de Politie Academie of Kom Bij de Politie.

Copyright De Politie Keuring. All rights reserved.