cognitieve capaciteitentest
Home » Wat is de cognitieve capaciteitentest bij de politie?

Wat is de cognitieve capaciteitentest bij de politie?

Een cognitieve capaciteitentest is een soort intelligentietest om je werk- en denkniveau te bepalen. Aan de hand hiervan wordt er onder andere gekeken of jij in staat zult zijn de opleiding succesvol af te ronden.

Bij de politie wordt deze intelligentietest op de 2e selectiedag afgenomen. De test bestaat uit drie verschillende onderdelen:

Welke vaardigheden worden er getoetst?

Vaak gaat het om logisch beredeneren, je ruimtelijke inzicht, woordenschat en je taalkundige capaciteiten. Dit is ook vaak afhankelijk van de functie waar je op solliciteert.

Wanneer wordt de cognitieve capaciteitentest afgenomen?

Als je door het intakegesprek bent gekomen, dan krijg je een uitnodiging voor de 2e selectiedag. Op deze dag zul je de test maken, evenals de sporttest (de Fysieke Vaardigheidstoets) en de taaltoets.

Slaag je voor deze gehele dag? Dan mag je door naar de 3e selectiedag: het psychologische gedeelte. Dan staat je het psychologisch gesprek en het rollenspel te wachten.

Meer over de cognitieve capaciteitentest lezen?

Geschreven door
Ronny Rockx
Laat een reactie achter!

Ronny Rockx

Ronny werkt in het dagelijks leven als mentalcoach en gezondheidscoach voor verschillende doelgroepen.

In het verleden heeft hij de Koninklijke Militaire School (KMS) gevolgd, waar hij succesvol is opgeleid tot instructeur. Hij heeft daar de certificaten groepsinstructeur en zware militaire lichamelijke vaardigheden behaald.

Ronny is de eigenaar van het Politie Keuring Methode en heeft hiermee al meer dan +5000 sollicitanten geholpen.

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Disclaimer

Deze website is een particulier initiatief en heeft geen enkele relatie met de Nederlandse Politie, de Politie Academie of Kom Bij de Politie.

Copyright De Politie Keuring. All rights reserved.